Bemutatkozás

Két világ vonzásában

Próbálok kutatni az emlékezetemben, hogy akartam-e valaha is más lenni, mint zongoraművész. De úgy emlékszem, nem.

Szerencsésnek érzem magam, hiszen Magyarországon folytathattam valamennyi zenei tanulmányomat, így meríthettem a „tiszta forrásból”: élvezhettem a magyar zenekultúra egydülálló gazdagságát, páratlan szépségét. 1989-ben miután diplomát kaptam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ezzel a lelki és szakmai munícióval vágtam neki a nagyvilágnak, és léptem fel sikerrel Európa és az Egyesült Államok koncerttermeiben.

Miután  művészi pályafutásom 1997-ben egy betegség következtében fájdalmasan korán véget ért, az Egyesült Államokban élve üzleti tanulmányokat folytattam többek között a neves kaliforniai egyetemen, a UCLA-n, valamint később MBA diplomát szereztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. A komolyzenétől viszont képtelen lettem volna teljesen elszakadni, így egy pillanatig sem haboztam, amikor a Budapesti Fesztiválzenekar munkatársat keresett a szponzormenedzseri, marketing és PR terület feladatainak ellátására.

2006-ban elérkezett végre a lehetőség, hogy megvalósítsam régi álmomat, vagyis a klasszikus zene berkeiből érkező, fiatal, kezdő művészeket vegyek a szárnyaim alá és impresszárióként egyengessem a pályájukat. Úgy éreztem, hogy így tudom leginkább hasznosítani azt a kulturális nyitottságot valamint a szerteágazó ismereteket, tapasztalatokat, amelyekre a világjárás során tettem szert, majd ötvöztem a magyar alapokkal. Másrészről úgy vélem, hogy impresszárióként hatalmas többletet jelent számomra, ügyfeleim számára, hogy zenészként pontosan értem, érzem a művészek gondolatait, problémáit, viszont ezzel párhuzamosan otthonosan mozgok az üzleti, pénzügyi világban is.

Ma, 2012-ben is kitartok öt évvel ezelőtti eredeti elképzelésem mellett, amikor is azzal a céllal  indítottam útjára ezt a vállalkozást, hogy fiatal, szép jövő előtt álló művészek karrierjét egyengessem. Bár ezt az ambíciómat a jövőben sem szeretném feladni, úgy érzem eljött az idő, hogy cégem profilját kiszélesítve érettebb, a szakmájukban már eredményeket elért művészekkel is foglalkozzam. Az alkalommal élve szeretnék köszönetet mondani az Önök folyamatos támogatásáért, egyszersmind kérni, hogy a jövőben is tiszteljenek meg együttműködésükkel.

Csillag születik?

Reményeink szerint igen. Méghozzá töretlen fénnyel ragyogó, amely nagyívű pályát ír le. Gyakran hangoztatott frázis, hogy Magyarország dúskál a tehetségekben. Arról viszont már jóval ritkábban esik szó, hogy hozzáértő hátország, professzionális segítség nélkül ezek a tehetségek rendre elkallódnak.

Ügynökségem eredetileg azzal a szándékkal jött létre, hogy fiatal, tehetséges zenészek pályájának indulását segítse, egyengesse karrierjüket az ismertség, elismertség felé vezető úton. Úgy véljük, hogy a munkánk igen nagy felelősséget ró ránk, hiszen különösen törékeny az anyag, amivel dolgozunk: tálentummal megáldott művészlelkek, akik leginkább a koncerttermek világában érzik otthon magukat. A mi dolgunk: lehetővé tenni számukra, hogy minden idegszálukkal, gondolatukkal erre a világra figyelhessenek, és így művészként kiteljesedhessenek. Mi nem akarunk üstökösöket röptetni. Hisszük, hogy a komolyzene világában a tehetség csak a magától értetődő alap, melyet az alázat, az elkötelezettség és a teljes odaadás érlelhet tartós sikerré.

Mint Magyarország első és eddig egyetlen impresszálással foglalkozó cége, olyan feladatokat tűztünk zászlónkra, mint hogy a Biro Music Management által képviselt fiatal művészek hosszú távú szakmai karrierjét megtervezzük, gondoskodunk szakmai fejlődésükről, valamint nem utolsó sorban figyelmet fordítunk arra is, hogy személyiségfejlődésük egészséges összhangban álljon művészi sikereikkel. Biztosítjuk számukra a médiában való folyamatos megjelenést, és természetesen segítünk elkészíteni az ehhez szükséges háttéranyagot. Hazai és nemzetközi kapcsolataink segítségével, valamint művészeti intézményeken keresztül fellépési lehetőségeket szervezünk ügyfeleinknek, amelyhez a nélkülözhetetlen jogi képviseletet is garantáljuk. Ezeken túlmenően művészeink számára támogatókat, szponzorokat kutatunk fel, továbbá hazai és nemzetközi pályázatokon veszünk részt.