diszkográfia

Művészek

Farkas Gábor

Zongoraművész

"Farkas Gábor generációjában igen sok a kiváló zongorista, de kevés olyan akad, akire azt mondanám, hogy költő. Ő az!" 

VÁSÁRY TAMÁS - ZONGORAMŰVÉSZ KARMESTER


A világszerte nagy sikerrel szereplő Liszt-díjas zongoraművész 2009-ben megnyerte a Weimari Nemzetközi Liszt Zongoraversenyt. Debütáló Liszt-szólóalbuma 'Grand Prix du Disque' elismerésben részesült.

Farkas Gábor

Farkas Gábor (1981) a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte diplomáját (2005) és doktori fokozatát (2014), mentora a mesteriskolában Kocsis Zoltán volt. A Zeneakadémia elvégzése után William Grant Naboré növendéke lett a Como-i Nemzetközi Zongora Akadémián, Olaszországban.

2015-ben megnyerte a New York Concert Artist & Associates által kiírt verseny fődíját, melynek eredményeképpen 2016-ban lehetősége lesz bemutatkozni NewYorkban a Carnegie Hallban. 2009-ben ő lett az első helyezettje a Weimar-ban megrendezett 63. Nemzetközi Liszt Zongoraversenynek, ugyanitt elnyerte a verseny közönségdíját és a Haydn-szonáta legjobb előadásáért járó díjat is, 2003-ban megnyerte a Magyar Rádió Zongoraversenyét, 2000-ben a Baden bei Wien-ben rendezett Bartók Béla zongoraversenyt. 2012 márciusában Liszt-díjjal tüntették ki, 2009 májusában Gundel Művészeti díjat, 2008 novemberében Prima Junior díjat, 2008 márciusában Márciusi Ifjak kitüntetést kapott, 2015 október 23-án Ózd díszpolgára lett.

Az elmúlt években a legnagyobb magyar koncerttermek mellett olyan híres koncerttermekben játszott mint a velencei Teatro la Fenice, a brüsszeli BOZAR, a berlini Konzerthaus, a madridi Auditorio National de Musica, a pekingi NCPA Concert Hall, a szöuli Seoul Art Center, a shanghaji Oriental Art Center és a tokiói Tokyo Bunka Kaikan. Farkas Gábor olyan hires nemzetközi fesztiválokon lépett fel, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a berlini “International Piano Forum”, a zwickaui “Schumann Fesztivál”, a thüringiai “Bach Fesztivál”, a weimari “Pélerinages Fesztivál”, a pekingi “Musicathlon”, a vilniusi “Piano Festival” , a “Kaposfest”, vagy a gödöllői Liszt Ferenc Fesztivál. Dolgozott már Kocsis Zoltánnal, Fischer Ádámmal, Olli Mustonennel, Philippe Benderrel, George Tchitchinadzeval, Olaf Henzolddal, Kobayashi Ken-Ichiróval és Vásáry Tamással is.

Első albuma, “An Evening with Liszt” címmel jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában 2008 novemberében. Az album “Grand Prix” díjban részesült és a Franz Liszt International Society neki ítélte a “2009 legjobb Liszt felvétele” elismerést. Második albuma a Liszt év nyitókoncertjének élő lemezfelvétele Kocsis Zoltánnal és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, szintén a Warner Music gondozásában. Az említett kiadó mellett felvételeket készített a Brilliant Classicsnak, a Hungarotonnak, valamint 2016-ban új szólóalbuma a Steinway & Sons Records gondozásában fog megjelenni.