Programok

Trónörökösök a színen 2012. május 19.

MTA DÍSZTEREM V. Széchenyi István tér 9.

VÁMOSI-NAGY ZSUZSA (FUVOLA) ÉS CSÁKI ANDRÁS (GITÁR) HANGVERSENYE
Közreműködik: MÁV Szimfonikus Zenekar

Vezényel: TEDDY ABRAMS

Műsor:

Antoine de Lhoyer: Concerto for guitar Op.16
Rodrigo: Concierto de Aranjuez

- szünet -

Bach: a – moll fuvolaverseny (Gyöngyössy Zoltán átirata)
Dubois: Fuvolaverseny

Vámosi-Nagy Zsuzsa a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen valamint Hágában és a londoni Royal Academy of Music posztgraduális képzésén folytatta tanulmányait. Számos nemzetközi verseny győztese, többek között a Bukaresti Nemzetközi Fuvolaverseny valamint a Temesvári Nemzetközi Fuvolaverseny első helyezettje. Szólistaként és kamarazenészként rendszeresen ad koncerteket Magyarországon és külföldön egyaránt, többek között bemutatkozhatott a Manchesterben és New Yorkban megrendezett nemzetközi fuvolástalálkozók meghívott vendégművészeként is. 2009-ben elnyerte a rangos Junior Prima díjat.

Csáki András a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Európa számos országában valamint Venezuelában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Indiában, Japánban is koncertezett. Olyan nagy multú és tekintélyes versenyek győztese, mint a a XXVI. “Dr. Luis Sigall” Nemzetközi Zenei Verseny (Chile, 1999), Tokiói Nemzetközi Gitárverseny (Japán, 2008), a „Michele Pittaluga” Nemzetközi Gitárverseny (Alessandria – Olaszország, 2009), a “Nikita Koshkin” Nemzetközi Gitárverseny (Calcutta – India, 2010), illetve a “Julián Arcas” Nemzetközi Gitárverseny (Alméria – Spanyolország, 2011). 2009-ben megkapta a Junior Prima díjat, 2010-ben Márciusi Ifjak Díjjal tüntették ki.

Teddy Abrams zongoristaként, klarinétosként valamint karmesterként végezte tanulmányait Michael Tilson Thomas és Otto-Werner Mueller irányításával a philadelphiai Curtis Institute-ban és lehetősége nyílt tanulni David Zinman-től is az Aspen Zenei Fesztiválon. Többek között olyan művészekkel és együttesekkel lépett már fel, mint Menahem Pressler, Gilbert Kalish, John Adams és a Szentpétervári Vonósnégyes. Az európai zenekultúra iránti érdeklődése vezette Budapestre, ahol 2011-től Takács-Nagy Gábor asszisztenseként vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart.

Jegyek vásárolhatóak a www.jegymester.hu oldalon és az ismert jegyirodákban

Jegyár: 3000 Ft

Jegyek a koncert előtt egy órával a helyszínen kaphatóak.
A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Támogatók: Fidelio, Klasszikrádió, EPAMEDIA, Jegymester, Akadémiai Klub